Logo-forside

ORGANISATIONEN

SamfundsTankens opbygning og personer

mus

SamfundsTanken er organiseret som en medlemsdemokratisk forening

og vi opfordrer alle til at blive medlemmer.

Dette gør vi for at sikre at vi også i fremtiden kan tjene hele samfundets interesser med tværpolitiske analyser og løsninger til samfundsproblemer hvormed vi stiller alle i samfundet bedre rettere end enkelte interessegrupper.

Du finder her vores
gældende vedtægter
referatet fra den stiftende generalforsamling 20/9-2015 (downloades som PDF-fil).

Interaktionen med medlemmerne foregår primært skriftligt på mail og via det professionelle webforum vi har under opbygning, og som erstatter www.ubinow.dk og tilføjer debatmuligheder for såvel UBI og Bæredygtig Mad som kommende projekter og SamfundsTanken generelt – indtil videre må vi henvise dette til henholdsvis www.facebook.com/samfundstanken og www.ubinow.dk.

Vores primære arbejde for både frivillige og fuldtidsansatte er udviklingen af helstøbte løsninger på problemer i samfundet, med det formål at undersøge alle perspektiver til bunds og skabe en samlet optimal løsning – ‘optimal’ skal her forstås som den løsning der ud fra nuværende videnskabelig konsensus vil være til størst gavn for samfundet, og heri tager vi også med at løsningerne skal være politisk gennemførlige i det nuværende samfundssystem og med klar forståelse for de mange psykologiske faktorer der spiller ind i vores alles politiske valg.

Vi dokumenterer vores overvejelser, kilder og konklusioner nøje, og opfordrer alle med kompetencer indenfor området til at være konstruktivt kritiske overfor alle vores udsagn – vi er også kun mennesker og kommer derfor undertiden til at lave fejl eller blive klogere, men til gengæld er vi også meget opmærksomme på dette samt retter åbenlyst og med glæde når det er nødvendigt: I SamfundsTanken er det afgørende at slutresultaterne bliver så korrekte som muligt i forhold til den virkelighed vi befinder os i, og at vores arbejde dermed giver størst mulig gavn for samfundet som helhed.

Vores primære fokus for tiden og som eksempel på vores arbejde uanset emne kan ses UBInow – en mulighed for at udrydde arbejdsløshed og fattigdom i Danmark, samtidig med at skatten kan sættes ned, den sociale mobilitet stiger og virksomheder samt deres ejere får bedre overskud. Meget mere om dette finder du her eller under menupunktet “UBInow”.

Hvem er vi?

Kerneteamet i SamfundsTanken består af en række analytikere og specialister fra en bred vifte af samfundslag,
der tilsammen har til opgave at undersøge emnerne og redegøre for validiteten af vores resultater.

Søren O. Ekelund

Projektudvikler, Analytiker & Stifter
Født 1984 i Danmark, bosiddende i Danmark. Dataanalytiker, ingeniør med speciale i Produktion & Ledelses, teknologiudvikler, serieiværksætter og filantrop.

Henrik S. Jakobsen

CEO & Formand
Født 1983 i Danmark, bosiddende i Danmark. Master i Udvikling og Internationale Relationer, organisationsleder og videnskabsunderviser.

Kirsten Riddervold

CFO, COO, & Kasserer
Født 1989 i Danmark, bosiddende i Danmark. Samfundsanalytiker og projektleder for Bæredygtig Mad. Har 10 års erfaring som frivillig og som leder i en sommerlejr for socialt udsatte børn og unge.

Jon Seemann Pedersen

Bestyrelsesmedlem
Datatekniker med speciale i infrastruktur og jordbrugsøkonomi fra det biovidenskabelige fakultet ved Københavns Universitet.

Katrine Ida Olsson

Grafisk support
Født i 1988 og opvokset i Danmark.
Er HF-student med bl.a psykologi på A niveau. Er under uddannelse som mediegrafiker hos Novo Nordisk og har arbejdet frivilligt for uddannelse, dyr- og naturbevarelse i Sydafrika, Namibia og Danmark.

Jesper Pedersen

Sociale medier og design
Født 1985 i Danmark, bosiddende i Danmark. Kandidat i Kultur, Kommunikation og Globalisering med specialisering i Marked & Forbrug og erfaring i diverse NGO’er ifm. kommunikation og PR.

Ida Juul Farver

Næstformand & Kommunikationsansvarlig
Født 1980 i Danmark, bosiddende i Danmark. Master i Engelsk og Europæiske studier, specialiseret i Værdibaseret- & Nordisk ledelse.

Allan Jensen

Udvikler og projektleder for Optimal Uddannelse.
Født i 1977 i Danmark, bosiddende i Danmark. Underviser og kursusudvikler i astronomi, matematik og fysik. Udvikler og projektleder for Optimal Uddannelse.

Tag del!

Du kan blive medlem, og dermed få demokratisk indflydelse på hvem der leder SamfundsTanken
og hvilke emner der fokuseres på, via bestyrelsen og generalforsamlingen.

SamfundsTankens økonomi er baseret på støttemedlemmer og donationer, hvilket sikrer vores uafhængighed af såvel politiske partier som industri. Vi tager imod medlemskab og donationer fra alle der ønsker at støtte vores arbejde, men lytter ikke mere til nogen i samfundet blot fordi de finansierer vores arbejde – så arbejder vi hellere lidt langsommere og fortsat 100% objektivt!

Vi mener at alle skal have mulighed for at deltage i SamfundsTanken, og for et Basismedlemskab beder vi derfor kun om 20 kr/måned (under 1 kr./dag), som primært dækker udgifterne til at afholde den årlige generalforsamling og administration af medlemmerne – større medlemskab kan tegnes og donationer gives for løbende at støtte vores analytiske arbejde (men giver ikke yderligere indflydelse; ét medlem er én stemme på generalforsamlingen).

Medlemskab kan også oprettes via MobilePay til 52 65 30 09 eller via ved kontooverførsel til reg. 9210 konto 4585757999 ved at sende det ønskede medlemskabsbeløb samt notere din email som besked til modtager.

Medlemskaber
Email (til medlemsoplysninger)


Donation kan du blive klogere på ved at klikke her eller på menupunktet “Støt fremtiden”.

Jeres løbende støtte er vigtig for, at vi fortsat kan arbejde hen mod et bedre Danmark for alle.

På forhånd tak,
SamfundsTanken

I øjeblikket har vi ikke nogle ledige stillinger.

Hvis du vil være frivillig i SamfundsTanken, må du til gengæld meget gerne sende os dit CV, samt kort fortælle om hvad du vil bidrage med. Sammen kan vi forbedre samfundet.

Logo-mail-4

SamfundsTanken tager udgangspunkt i menneskers motiver til at arbejde
Det vil sige, at i vores løsninger er de motiver der virkelig giver det bedste udbytte for helheden et vigtigt fundament (og de motiver er, på trods af at samfundet bruger
det som et mantra, i de færreste tilfælde penge).

Læs mere på TED og i denne videnskabelige artikel.

Kontakt:

info@samfundstanken.dk
+45 40 45 80 32
CVR: 37100129

Mødeadresse:

Damvej 27,
4300 Holbæk

ST_Facebook_3
ST_Twitter_3
ST_Linkedin_3