Hvis du læser dette, er det sandsynligt, at du befinder dig i en vanskelig økonomisk situation. Konkurs kan være et skræmmende ord, men det behøver ikke at betyde enden på din virksomhed. Der er måder at komme igennem en konkurs på og komme styrket ud på den anden side. I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle af de muligheder, der er tilgængelige for virksomhedsejere, der står over for konkurskarantæne. Vi vil også tale om, hvad du kan forvente under og efter konkursprocessen.

Hvad er konkurskarantæne?

Konkurskarantæne er en retskendelse, man kan blive pålagt som person, hvis man er gået konkurs med en virksomhed, og der dertil menes, at man har ført groft og uforsvarlig forretningsførelse. Dertil vil man komme i konkurskarantæne, som betyder, at man ikke vil være i stand til at være en del af en ledelse i et nyt eller andet firma de næste 3 år. Du vil dog stadig kunne arbejde bare ikke som leder. Dette er anderledes end ved en personlig konkurs, hvor du ikke kan arbejde inden for dit område i et vist antal år.

Hvad er konsekvenserne af en konkursbehandling?

Den vigtigste konsekvens af konkurs er, at det kan begrænse din mulighed for at få kredit i fremtiden. Det en konkurs vil stå i din kreditvurdering i syv til ti år, og det vil være svært at få et lån i den periode. Du kan også blive nødt til at opgive nogle af dine aktiver, f.eks. dit hus eller din bil for at betale din gæld. Du kan dog muligvis beholde nogle af dine aktiver, hvis du indgiver konkursbegæring i henhold til kapitel 13 i konkursloven.

Tips til at komme igennem en konkurskarantæne

Der er jo en grund til, at man har fået en konkurskarantæne. Og det er fordi at man har begået en stor fejl, som har ført mange konsekvenser med sig. Der er nogle få ting, du kan gøre for at komme igennem konkurskarantæne og komme stærkere ud på den anden side. For det første er det vigtigt at forstå processen, og hvad dine muligheder er. Du bør også rådføre dig med en konkursadvokat for at drøfte din særlige situation. Ved Råd til Advokat får du vejledning og hjælp i tilfælde af konkurskarantæne og stille de spørgsmål, som du måske ligger inde med. Endelig skal du lave en plan for, hvordan du vil komme igennem konkurskarantænen, og hvad du vil gøre bagefter for at sikre, at du ikke kommer i en lignende situation i fremtiden.

Erhvervsstyrelsens konkurskarantæneregister

Når man bliver pålagt konkurskarantæne, så bliver man automatisk registreret i erhvervsstyrelsens konkurskarantæneregister, om man vil det eller ej. Dog er der ikke offentlig adgang til dette register, men hvor kun de rette folk kan få adgang. I dette register kan man se, hvornår karantænen starter og hvornår den slutter. Registreringen kan blive vidergivet til skifterette anklagemyndighederne eller politiet, hvis det er nødvendigt.

Registreringen bliver også vidergifte til SKAT, så det ikke er muligt for den karantæneramte at oprette nyt firma eller blive registret i en ledelse.

Vi håber, at denne artikel har gjort dig klogere på, hvad det vil sige at komme i konkurskarantæne.