Kontorarbejde er en daglidag for mange i samfundet, som indebærer at sidde ned i mange timer dagligt. Mange oplever skader på forskellige dele af kroppen, enten midlertidige eller kroniske som følge af at sidde ned. Det er ikke helt ufarligt at sidde ned, det koster samfundet mange millioner årligt som følge af sygedage og behandlinger. En uheldig tendens da mere opmærksomhed på området vil spare en masse skader som vil øge livskvaliteten for den enkelte. Det vil samtidig også spare samfundet for en masse omkostninger.  

 

Kontorstolen er det vigtigste element i at komme disse skader til livs. Som skyldes at du bruger den næsten hele dagen. Kontorstole er skabt således at de kan justeres til at passe den enkelte. Det er noget som de færreste forstår, de tror blot at købe en god kontorstol er nok. Disse misforståelser har både den ansatte men også arbejdspladsen ansvaret for.

 

Før man køber en kontorstol skal man sætte sig ind i hvad den kan. Således at man ikke ender med at købe dårlige kontorstole. Det vigtigste er at den har så mange justeringsfunktioner som muligt. Den kan skulle justeres i ryggen, sædet og lænden som minimum. Herefter skal man få råd og vejledning i hvordan man justere. For at få det bedste ud af det skal hvert enkelt så tilpasse stolen til sin størrelse. Deles man om stolen så se efter modeller som er gode til dette. Justering af stolen skal heldigvis kun ske en enkelt gang, da man ikke er i voksealderen. Med disse tiltag reducere man risiko markant for skader på arbejdspladsen. Som det sidste skal man huske at bevæge sig i løbet af dagen. Den samme sidestilling over flere timer er skadeligt uanset hvor dyr kontorstolen er og hvor godt den er justeret. Her kan man fra tid til anden lade vippet være i fri bevægelse, således at man naturligt bevæger sig. Her er et eksempel på en stol med alle justeringsfunktioner Malmstolen 4000