Der er mange grunde til at prøve psykoterapi. Det kan være nyttigt for folk, der kæmper med psykiske lidelser, eller som går igennem en hård tid i deres liv. Psykoterapi kan også være nyttigt for folk, der ønsker at lære mere om sig selv og deres forhold. Hvis du overvejer at prøve psykoterapi, kan du her se nogle af de situationer, hvor det kan være mest nyttigt.

Hvad er psykoterapi?

Psykoterapi er en form for samtaleterapi. Det indebærer, at du taler med en uddannet terapeut om dine tanker, følelser og oplevelser. Psykoterapi kan hjælpe dig til at forstå dig selv bedre og til at foretage positive ændringer i dit liv.

Der findes mange forskellige former for psykoterapi, men de har alle én ting til fælles: de har til formål at hjælpe dig med at få det bedre og fungere mere effektivt i dit liv.

Situationer, hvor psykoterapi kan være en stor hjælp

Nogle af de situationer, hvor psykoterapi kan være til stor hjælp, omfatter:

  • Hvis du oplever angst, depression eller andre psykiske problemer
  • Hvis du gennemgår en vanskelig livshændelse, f.eks. en skilsmisse, tab af job eller en elsket persons død
  • Hvis du kæmper med afhængighed
  • Hvis du har oplevet traumer, f.eks. misbrug eller vold
  • Hvis du har problemer i dine relationer
  • Hvis du ønsker at lære mere om dig selv og dine relationer

Det er en personlig beslutning at træffe beslutningen om at prøve psykoterapi. Hvis du overvejer det, er det vigtigt at tale med din læge eller en anden psykisk sundhedsprofessionel for at få flere oplysninger og for at finde en terapeut, der er den rette for dig.

Psykoterapi kan være et nyttigt redskab for mange mennesker. Med psykoterapi ved psykolog Dorthe Kelstrup, får du virkemidler til at arbejde med dig selv. Hvis du kæmper med psykiske problemer eller går igennem en svær tid, kan det være værd at overveje. Tal med din læge eller en anden psykolog for at få mere at vide og for at finde en terapeut, der passer til dig.

Sådan fungerer det

Under psykoterapi vil du tale med din terapeut om dine tanker, følelser og oplevelser. Terapeuten vil hjælpe dig med at forstå dig selv bedre og foretage positive ændringer i dit liv. Det vil fungere sådan, at du får en tid til samtale med psykoterapeuten, som ofte er på psykoterapeuten klinik. Her vil i sidde. kun du og terapeuten og alt hvad der bliver sagt er 100% fortroligt. Terapeuten har tavshedspligt, som betyder, at han/hun ikke må nævne noget om jeres samtale til nogen eller noget. Derfor kan du trygt fortælle ting, som ingen andre ved.

Det kan hjælpe meget at få sat ord på sine følelser

Ofte er det svært at gøre dette med familie eller venner, fordi de måske ikke forstår, hvad du går igennem. Det kan være nyttigt at tale med en terapeut, fordi terapeuten er uddannet til at lytte og hjælpe. Han eller hun vil ikke dømme dig, men vil forsøge at forstå dig og hjælpe dig på den bedst mulige måde. De kender til, hvordan hjernen fungerer og tænker, og deres trick er, at de kan få dig til at tænke anderledes, så du får set sagen fra en helt anden vinkel.