Døden er uundgåelig. Det ved vi alle, men alligevel bruger vi kun lidt tid på at overveje konsekvenserne af vores dødelighed. Dette gælder især i den vestlige kultur, hvor døden har en tendens til at være et tabubelagt emne. Faktisk tænker mange mennesker ikke engang over, hvem de vil have til at tage sig af deres begravelse, når de dør, før det er for sent. Når du står over for denne svære beslutning, er der flere ting, du bør huske på, når du vælger en bedemand:

Find en lokal bedemand

Når du skal finde en bedemand, så bør man først og fremmest prøve at finde en bedemand, der ligger lokalt. Det vil gøre hele situationen meget nemmere og billigere. Der er ingen grund til at køre land og rige rundt, for at finde en bedemand. Når du har fundet en bedemand i dit lokalområde, så grib telefonen og ring. Snakke med bedemanden om din situation, og hvad du forventer, og læg mærke til dine følelser omkring personen, du snakker med.

Find en forstående bedemand

De fleste bedemænd, som har været i faget i mange år, ved også, hvordan de skal opføre sig overfor deres kunder. Der behøver ikke at udveksles mange ord, før man kan mærke, at bedemanden er forstående i denne sorgbare periode, hvor man har mistet en man har kær.

En god egenskab ved en bedemand er også, at man kan overlade processen til ham eller hende. For vedkommende har helt sikkert prøvet det mange gange før, og ved lige præcis, hvordan det hele foregår, både praktisk og følelsesmæssigt. Derfor kan man trygt overlade al det praktiske til bedemanden, hvis man ønsker det. Man kan også være med til at træffe beslutningerne sammen med bedemanden. Her skal man vælge, hvilken kiste den afdøde skal ligge i, hvordan urnen skal se ud, hvis afdøde skal brændes og så videre. Der er flere praktiske ting, som man skal tage stilling til før ceremonien.

Find en professionel bedemand

Der er helt sikkert en bedemand i dit lokalområde. Hvis ikke du føler dig tryk hos dem, så kan du frit vælge en anden bedemand. Det er vigtigt, at du føler dig forstået med en vis respekt deri. Man er i en følsom sted, og mange kan have svært ved at acceptere alle følelser i kroppen.

Hvis man føler, at hele ceremonien omkring begravelse/bisættelsen, er et stort pres, så bør man bede om hjælp af en søskende eller en ven. Man kan ikke få nok støtte i sådan en situation, og det kan være vanskeligt for nogen, at sidde og tage store beslutninger omkring hvordan cermonien skal foregå.

Svane Begravelse tilbyder assistance i form af bedemand i Gentofte eller omegn. Det er et erfarent firma, som netop opfylder de mest basale ydelser, som er et forestå begravelsen eller bisættelsen, og at opfylde den afdødes ønsker, samt de efterladtes. En bedemand har et ønske om, at det hele foregår på en etisk, forsvarlig måde, med respekt for den afdøde og dens efterladte. Hele processen skal foregår på den mest gnidningsfrie måde, samtidig med, at det bliver en smuk og unik oplevelse at sige farvel til den afdøde.